Start Solceller Omtrådning av el Referensobjekt Uthyrning

Producera din egen El med våra solceller & sälj tillbaka överskottet till Nätägaren, i snitt betalar nätägaren 1kr mer per producerad kWh. Underhållsfritt då batteribank ej används.
50 års produktionsgaranti på Windons svensktillverkade solpaneler Windons solceller.

Beräkningsexempel: 6000W solcellsanläggning på en villa 150kvm, årsförbrukning 14000kWh, beräknad årsförbrukning efter installation 7100kWh.

Priser/Paket

3000W solcellsanläggning.
49 000kr inkl.moms efter avdragen ROT på arbetskostnaden, beräknad besparing per år cirka 3500kWh.
Denna anläggning har 12st paneler på vardera 265Watt (19,8m²). Den levereras med en StecaGrid 3000, 1-fas, 230VAC med inbyggd DC brytare. Denna inverter klarar av att hantera 3800Watt solcellspaneler vilket gör att man kan uppgradera anläggningen med minst 800Watt utan att behöva investera i en ny inverter.

6000W solcellsanläggning.
99 000kr inkl.moms efter avdragen ROT på arbetskostanden, beräknad besparing per år cirka 6900kWh.
Denna anläggning har 24st Windon-paneler på vardera 265Watt (39,6m²). Den levereras med en StecaGrid 5903, 3-fas, 400VAC med inbyggd DC brytare. Denna inverter klarar av att hantera 6700Watt solcellspaneler vilket gör att man kan uppgradera anläggningen med minst 700Watt utan att behöva investera i en ny inverter.

9000W solcellsanläggning.
149 000 inkl.moms efter avdragen ROT på arbetskostnaden, beräknad besparing per år cirka 10350kWh.
Denna anläggning har 36st Windon-paneler på vardera 265Watt (59,4m²). Den levereras med en StecaGrid 10000+, 3-fas, 400VAC med inbyggd DC brytare. Denna inverter klarar av att hantera 12500Watt solcellspaneler vilket gör att man kan uppgradera anläggningen med minst 3500Watt utan att behöva investera i en ny inverter.

Varje anläggning är unik och har olika förutsättningar priser kan variera kontakta oss för offert samt önskemål om storlek på anläggning, ovanstående är bara exempel.

Räkna ut din ROI (avkastning på investering) http://pvcalc.org/pvcalc

Tillverkning

Vi jobbar med leverantörer som håller en hög kvalité och som tillhandahåller generösa garantier men till priser på en rimlig nivå. Solpanelerna är en beprövad konstruktion vilket garanterar en bra funktion i många år. Vi jobbar uteslutande med komponenter och tillbehör från kända tillverkare. Vi tillverkar våra paneler på svenska Swemodule i Glava. Samtliga våra återförsäljare är certifierade solcellsmontörer.

Visst du att våra svensktillverkade paneler vid tillverkning har 80% mindre CO2 utsläpp än våra kinesiska tillverkare, och detta innan vi tagit hänsyn till utsläpp från dieselbåtar som ska frakta panelerna runt halva jordklotet. Det tar ca 30 dagar att frakta en panel med båt från Kina, så med ett utsläpp på mer än 870 kg CO2/kWp på en kinesisk panel och sen förorening från båt-frakt på över 30 dagar så är förmodligen en solanläggning som är tillverkad i kina inte någon vidare investering för miljön. Våra svensktillverkade paneler däremot tjänar in den CO2 mängd som gått åt för produktion på ca 4 månader. Sen ger våra svensktillverkade paneler svenska jobb och ser till att underlätta överlevnaden för svensk industri vilket också är viktigt i sammanhanget. Vi kan också tillägga att våra svenska paneler är så mycket effektivare än övriga på marknaden att vi på 8-10års sikt har en bättre totalekonomi än våra konkurrenter. Kortfattat så finns det då ingen förtjänst varken för miljö eller plånbok att handla annat än svenskt.

Kända varumärken

Vi använder oss av omformare från Steca och Kaco som vi jobbat med under lång tid tillsammans med våra vindkraftverk. Vi OEM tillverkar egna solcellspaneler av mycket hög kvalité hos Swemodule i Sverige, infästningsmaterial tillverkas av Tranås Rostfria och MAPAB. Trots detta tål våra priser att jämföras!

Bidrag

Det finns bidrag för solpaneler i Sverige som man kan ansöka om hos Länsstyrelsen. Väljer man el-producerade nätanslutna solpaneler så kan man få bidrag för hela investeringen dock max 2 miljoner kronor. Bidraget ges på upp till 35% av hela investeringen.

Hur söker man bidraget

Ansökan görs till Länsstyrelsen som också fattar beslut om stöd. Det är möjligt att söka både via blanketter och via internet. Handlingar finns också tillgängliga hos Länsstyrelsen. Stödet ges maximalt fram till 31/12-2016, så det gäller att agera innan medlen ur bidragsfonden tagit slut!

Du kan söka stödet genom att fylla i en ansökningsblankett eller om du har e-legitimation så kan du söka stödet direkt på internet här. Du kan läsa om solcellsstöd på Energimyndigheten. http://www.lansstyrelsen.se/STOCKHOLM/SV/SAMHALLSPLANERING-OCH-KULTURMILJO/BOENDE/BIDRAG-OCH-STOD/Pages/solceller.aspx


Kvalitet

Vi handlar alla våra produkter direkt från fabriken vilket gör att vi enkelt kan diskutera problem och utförande på produkterna direkt med tillverkaren. Vi har valt att använda oss av kända tillverkare på dom känsligaste detaljerna. Solcellspanelerna är vårt eget märke "Windon" och OEM-tillverkas för Windon på Swemodule AB, Sverige. Omriktaren tar vi från Steca eller Kaco i Tyskland som har mycket bra garantier. Fästmaterial tillverkas av Tranås Rostfria eller MAPAB, Sverige och kablar och kontaktdon kommer från OEM Tranås, Sverige.

Samtliga konstruktionsmaterial är väl behandlade och gjorda i antingen varmförzinkat material rostfritt eller aluminium, allt för att det ska ha en livsländ på minst 35 år.

Vi har valt att jobba med endast en storlek på solcellspaneler för att få ner priserna till en riktigt bra nivå även med ett högklassigt materialval. Kvantiteten är en mycket avgörande faktor på prislappen.

Garantier

Vi har 15 års produktgaranti på solpanelerna och 25års effektgaranti med 80% av effekten i en rak kurva och 50 års produktionsgaranti (innebär att panelen ska fungera korrekt i 50år), detta garanterar att panelerna kommer att göra sitt jobb i många år. På omriktarna har vi som standard 7 års garanti på men det går att köpa ytterligare 10 eller 25 års garanti. All denna information hittar du i våra produktblad.

En solcellsanläggning kan innehålla många komponenter

Alla komponenter som utgör vår solcellsanläggning håller mycket hög klass och tillhör det absoluta övre skiktet kvalitetsmässigt. Vi är medvetna om att det går att bygga med billigare komponenter och sämre material men eftersom en solcellsanläggning ska producera utan bekymmer år efter år så har vi försökt att hitta leverantörer med samma filosofi som vi själva har.

Vi har t.ex. under vår utvärderingsperiod testat ett antal styrskåp och omformare, i många fall från Asien men också från europeiska länder. Samtliga av dessa har i någon mån valts bort pga. att den allmänna kvaliteten helt enkelt varit för dålig eller priset har varit oförmånligt. Det är också viktigt att omformare levererar en exakt ström utan spikar för att vara godkända av våra svenska och utländska nätägare, något som vissa omformare helt misslyckades med.

Vi har god personlig kontakt med alla våra underleverantörer och besöker deras fabriker regelbundet, något vi tror är viktigt när man bygger en så komplicerad produkt som en produktionsanläggning för el.

Tjänster

Elektriker, kök, badrum, vvs, brunnsborrning, dorma, villa, elcentral, nybyggnation, felsökning, renovering, stambyte, bergvärme, solpaneler, solkraft, solenergi, solceller, skärgårdselektriker, skärgården, tillverka din egen el, båt elektriker, egen båt, tjältiningsmatta, värmematta, tiningsmatta, byggcentral, Omtrådning, Jour, Felsökning, Renovering, Dörrautomatik, ED100, ED250, Stambyte bygg-el, byggel, uthyrning, elsäkerhetsverket, kolla elföretaget, windon, sjö liv AB, sjöliv, sjö liv, bruab ab,

Områden

Djurö, vindö, stavsnäs, östermalm, djursholm, danderyd, vallentuna, skärgården, sandhamn, möja, runmarö, stockholm, saltarö, dalarö, nämdö, vaxholm, värmdö, hemmesta, kopparmora, huddinge, södermalm, nacka, bullandö, ingarö, grinda, lidingö, skärmarö, bromma, alvik, västberga, solberga, älvsjö, hökarängen, farsta, norrtull, södermalm, årsta, globen, enskede, saltsjöbaden, saltsjö boo, gustavsberg, örby, segeltorp, herrvik, överby, Djurö, Vindö, Stavsnäs, Östermalm, Djursholm, Danderyd, Vallentuna, Skärgården, Sandhamn, Möja, Runmarö, Saltarö, Dalarö, Nämdö, Vaxholm, Värmdö, Hemmesta, Kopparmora, Huddinge, Södermalm, Nacka, Bullandö, Ingarö, Grinda, Lidingö, Skärmarö, Bromma, Alvik, Västberga, Solberga, Älvsjö, Hökarängen, Farsta, Norrtull, Södermalm, Årsta, Globen, Enskede, Saltsjöbaden, Saltsjö-Boo, Gustavsberg, Örby, Segeltorp, Herrvik, Överby, Viggsö, Svartsö, Vaxholm, Skarprunmarn, Ingemarsö, Tynningö, Gällnö,